Bovag Caravan training

Beter caravan rijden met de BOVAG-Caravantraining

Tijdens het rijden met de caravan komen we allemaal voor onverwachte situaties en problemen te staan: manoeuvreren in een smal straatje, inparkeren, achteruit rijden, een scherpe bocht nemen, scharen, wegrijden op een helling, het kan niet op.
Zaken die tijdens een BOVAG Caravantraining, die een dagdeel duurt, allemaal aan bod komen. Ook de samenwerking tussen bestuurder en bijrijder wordt ruimschoots getraind, want die is bij achteruitrijden,
inparkeren en aankoppelen immers onontbeerlijk.
Ook technische aspecten zoals belading, bandenspanning, tijdig schakelen en het goed stellen van de caravanspiegels komen aan de orde.
Hoe rijd je met een caravan of aanhanger? Wat moet je doen als je caravan je dreigt in te halen? Hoe rij je achteruit een heuvel op zonder te scharen?
Verkeersschool Perspectief biedt speciale caravantrainingen aan.
De BOVAG Caravantraining duurt slechts een halve dag en na het volgen van zo’n training zit je met een zeker en veilig gevoel achter het stuur.
Zo draai je voor moeilijke manoeuvres je hand niet meer om.


Een Bovag-caravantraining kan de rijvaardigheid met de caravan enorm verbeteren!


Een caravantraining wordt niet voor niets door steeds meer caravan-eigenaren gevolgd om hun rijvaardigheid met de caravan te verbeteren.
Een caravan kopen of huren is gauw gedaan, maar als je er met plezier mee op vakantie wilt gaan zal je ook goed met de caravan moeten kunnen rijden.

De combinatie auto-caravan is immers een maatje groter en zwaarder dan de auto alleen en je rijdt vaak over een onbekende route naar een omgeving waar je nooit eerder bent geweest.
Ook manoeuvreren op een parkeerplaats, veerpont of tankstation onderweg kan al een aardige uitdaging vormen.
En ben je eindelijk op de camping aangekomen is het ook wel zo prettig dat je de caravan zonder al te veel poespas netjes op zijn plek kan manoeuvreren.

Natuurlijk zal je deze dingen, als je de nodige vakanties met de caravan op pad bent geweest, uiteindelijk onder de knie krijgen.
Maar het is natuurlijk veel prettiger om meteen al te weten wat je in zo’n bijzondere situatie moet doen als je een caravan aan de trekhaak hebt.

Een gedegen caravantraining kan dan uitkomst bieden, als je die uitgebreide instructie hebt gevolgd weet je dat je het rijden met de caravan veel beter beheerst en dat je bovengenoemde handelingen een stuk beter en meer ontspannen kan uitvoeren.


Wat leer je bij een Bovag-caravantraining?
De meeste knelpunten van het rijden met de caravan kennen we natuurlijk wel; achteruit rijden, inparkeren, manoeuvreren door een smal bochtig parcours, scharen, inhalen, noem maar op.
Al deze onderwerpen worden tijdens een caravantraining, die een dagdeel duurt, op alle manieren doorgenomen.
En niet alleen de bestuurder, maar ook de bijrijder komt aan bod. Zaken als achteruitrijden en aankoppelen zijn immers teamwork.
Je moet ook leren om elkaar duidelijk aanwijzingen te geven, en deze ook goed te interpreteren.
Allemaal dingen die je het beste tijdens een caravantraining kunt volgen omdat je ze anders alleen maar door schade en schande leert.
Maar je leert meer tijdens deze instructie: over het belang van een goede bandenspanning, het juist instellen van de spiegels, de breekkabels.
Alle aspecten rond het rijden met de caravan komen tijdens zo'n caravantraining aan bod.
Daarnaast leer je ook de nodige handigheidjes waar je anders vaak pas na jaren achter komt.

Een Bovag-caravantraining kost €159,=
Je krijgt hiervoor, samen met iemand die je meeneemt (bijvoorbeeld je partner), 4 uur les.
Je volgt de les met je eigen auto en caravan.
Hierdoor leer je het rijkarakter van je eigen auto in combinatie met je caravan uiteraard het beste kennen.

AANMELDEN

Post- en bezoekadres: Spuiweg 3 8243 PW Lelystad - Telefoon: 0320-255413 - E-mail: info@rijschoolperspectief.nl
Bank: NL82ABNA0597270376 - Kamer van koophandel: 390.511.79 - BTW-identificatienummer: NL001373056B78